Meerdaagse Reis "De Romantische Strasse"

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van donderdag 14 mei 2015 om 07u00 tot zondag 17 mei 2015 om 21u30
Dorpsplein Molenstede - DORPSPLEIN , 3294 MOLENSTEDE

Verslag

een meerdaagse uitstap niet te ver van de deur, met een cultuurhistorische achtergrond, maar ook een ontspannende reis.
Schwetzingen: bezoek aan de paleistuin van Schwetzingen die kandidaat is voor de lijst UNESCO 
Bad Wimpfen: Wimpfen was in de Middeleeuwen één der grootste keizerpaltsen van het land en tot 1803 een vrije rijksstad; talrijke pittoreske huizen en gebedshuizen waardoor het stadje uit een prentenboek schijnt te zijn.
Nördlingen, wat vergeten middeleeuwse stadje aan de Romantische Strasse trekt vooral de volledig bewaard gebleven stadsomwalling en het voorbeeldig gerestaureerde historische centrum met statige burgerwoningen de aandacht. 
Dinkelsbühl, vroeger vooral door handel rijk geworden en eveneens nog volledig haar stadsomwalling wist te bewaren; Georgkerk die tot één der mooiste gotische gebouwen langs de Romantische Strasse.
Weikersheim, kasteel van Hohenlohe, gelegen in een prachtig park, met zijn rijkelijk versierde vertrekken. Vooral de ridderzaal met zijn uitbundig met beeldhouwwerk versierde portaal en beschilderde cassetteplafond trekt hier de aandacht.
Rothenburg-ob-der-Tauber, hét hoogtepunt langs de Romantische Strasse, met een uitgebreide stadswandeling vonden we hier de meest pittoreske hoekjes van de stad; in de stadsomwallingen gebouwde Wolfgangkerk en de St.-Jakobskerk, met het Heilig-Bloedaltaar van Riemenschneider.
Heidelberg: boottocht door de met kastelen en burchtruïnes geflankeerde vallei van de Neckar, de romantische stad die prachtig op de oevers van de Neckar en tegen de hellingen van het Odenwald gelegen is. In de historische binnenstad wandelden we even tot op de oude Neckarbrug met prachtig panorama op het kasteel; even rusten en al het mooie laten bezinken zodat we de terugtocht naar Molenstede konden aanvatten.
Een prachtige uitstap, met dank aan onze gids

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Molenstede
Meer weten?
Reservatie
ten laatste tegen 15 oktober 2014
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0475 87 98 23

Meer activiteiten

  • 20 mei

    Fietsen Haspengouwse Gordel

  • 25 mei

    CAMPING MEULSTEE

  • 01 jul

    Fotozoektocht "Langs de Lage Kant van Molenstede"